19173
page-template-default,page,page-id-19173,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Title Image

Slik startet Nordic Chic

Miljøperspektivet går først

Nordic Chic har funnets siden Oktober 2014 og det har vært noen svært begivenhetsrike år. Jeg har møtt mange inspirerende og kreative mennesker i løpet av disse årene, og noen av dem har blitt forhandlere av min maling.

Og hvorfor ble det Nordic Chic? Har du noen gang lurt på når du oppdager nye produkter om hvordan de ble til? Jeg gjør ofte det, og derfor vil jeg fortelle deg historien min.

Jeg har en datter som alltid vil ha nye ting og en gangen i 2011 hadde hun blitt forelsket i en kommode hun hadde funnet på Facebook. Jeg ble tagget og syntes det var hyggelig, men det var for dyrt, og det fikk meg til å tenke: Jeg kan gjøre det selv!

Kreative oppgaver er noe jeg elsker, så jeg begynte å undersøke hva som trengs for å lage en fin kommode med fin tekst. Selv om jeg er kreativ, er jeg også kvinne og liker at ting skal gå fort, så en som drøyer og tenker på ting uendelig, er bare ikke meg.

Miljø, resirkulering og økologi er veldig viktig for meg, og det er noe jeg ønsker å jobbe for.

Etter å ha Googlet fant jeg en butikk som holdt kurs i kalkmaling og meldte meg på. På dette kurset var det 7 andre kvinner som meg, kreative og med mye mot. Vi startet, men halvveis gjennom kurset kom det flere kommentarer om åndenød og om vinduer som måtte åpnes.
Det var en terpentin tåke over oss mens vi vokset og en tanke begynte å rote i hjernen min (sannsynligvis pga terpentinen ) Kanskje man kunne lage malingen og voksen litt sunnere? Uten alle de skadelige komponentene og uten de vonde luktene?
Miljø, resirkulering og økologi er veldig viktig for meg, og det er noe jeg ønsker å jobbe for.

Mette Bøgely McHale

Mette er gründeren av varemerket Nordic Chic

Vel, min datter fikk en fin malt kommode og jeg begynte igjen å utforske måter å lage en maling basert utelukkende på naturlige ingredienser og ingen dårlig lukt, samt en voks uten terpentin som fortsatt var holdbar og lett å arbeide med.

Samtidig som dette skjedde, ble jeg ledig etter 26 års trofast tjeneste som IT-konsulent og det var nesten en befrielse – nå kunne jeg komme i gang med noe jeg brant for. Og i løpet av de neste 12 månedene ble det funnet en fabrikk, designet logo og farger ble valgt og funnet på navn til, designet fargekart, etiketter og mye mer. Det var en lang prosess og gjett om jeg var glad da jeg endelig sto med en ferdig boks i hånden min av 31 flotte farger i et produkt merket med eu’s blomst. Det er nesten som å få et barn 😉
De neste to årene jobbet jeg for at «barnet» skulle lære å gå.
Jeg hadde ikke jobbet med markedsføring før, men nød lærer den nakne kvinnen å spinne og jeg lærte underveis.
Jeg tok et kurs på akademiet en gang og leste «Innovative prosesser» og læreren min sa alltid at veien blir til mens vi går- og jeg må si at det gjør den.

Jeg er ikke et stort upersonlig selskap eid av en ukjent aktør, men en vanlig kvinne med mot og nysgjerrighet. Jeg svarer personlig på alle forespørsler om mine produkter, og jeg jobber døgnet rundt for å spre kunnskapen om min sunne maling.

 

Med vennlig hilsen

Mette McHale